dilluns, 1 de febrer del 2010

Primer dia de fòrum virtual sobre "La maleta sarda"

Per començar un fòrum sobre una obra amb l'autor (en aquest cas l'autora), es necessiten tres ingredients:
1) l'obra
2) l'autora
3) les persones que assisteixen al fòrum

Per començar a parlar d'un llibre en un fòrum és recomanable que totes les persones que hi assisteixin estiguin en un nivell similar de lectura: o que hagin acabat el llibre o que l'estiguin llegint. Però amb el temps, i fins i tot en els fòrums presencials, he pogut comprovar que això és impossible.

Sempre hi ha algú que va més ràpid, sempre hi ha algú que ve a treure el nas... i que només es posarà a llegir si li agrada el que sent. Sempre hi ha algú que parla dels llibres d'oïdes...

Per tant, primera condició per poder tirar endavant amb gust i plaer: no parlarem (de moment) del final de la novel.la. No comentarem globalment la intriga que s'hi planteja . I no dedicarem les primeres sessions a fer comentaris sobre aspectes de l'argument o del caràcter dels personatges que facin enfadar els qui encara no han arribat en aquell punt.

Com ho farem?
Esteu convidats a aportar els vostres comentaris en aquest bloc o a l'espai comú del facebook, on he creat un "esdeveniment" que durarà algunes setmanes. Allà podeu escriure, podeu fer preguntes, podeu comentar, pujar fotografies, videos o enllaçar pàgines dels vostres blocs on parleu de la novel.la, si ho voleu.

Si us plau, per a comoditat de tothom, no feu servir aquest espai per fer propaganda de coses que no hi tinguin res a veure...
Avui comencem per una cosa senzilla: la meva presentació (adjunto la foto, és a la costa occidental de Sardenya).

I una primera cosa que us convido a comentar

Les persones que ja heu començat a llegir el llibre:
Quina és la primera impressió que us ha fet? El llegiu bé? Teniu ganes de continuar?

Per part meva, de moment (i a falta de preguntes concretes) us diré que m'agrada escriure el tipus de llibres que també m'agrada llegir. Llibres que tinguin al darrere una història i que m'arrosseguin cap a l'interior del seu món. I que estiguin ben fets. Jo també intento fer-los a consciència... sense que es notin dificultats o artificis d'escriptura. A un vestit no se li noten les costures... si no volem.

Demà, si us sembla bé, podem parlar del títol.