dijous, 10 de setembre de 2009

15 anys de l'Escola d'Estiu de l'Alguer


Ahir a la tarda vaig tenir el plaer d'assistir a la inauguració de la quinzena Escola d'Estiu de l'Alguer.

Una trentena de mestres que habitualment fan classe d'alguerès als minyons de la ciutat de l'Alguer, es preparaven per a una sessió de dos dies de treball de discussió sobre com i amb quins materials es fa i es farà la feina quotidiana.

Són 1400 minyons algueresos que aquest darrer curs van tenir classe de català. Amb la promotora d'aquesta Escola d'Estiu, la Carmela Frulio, i amb Luca Scala, el president d'Òmnium de l'Alguer (que acull el projecte Palomba i el Centre de Recursos Maria Montessori), en Pere Mayans i la Teresa Tort (del Departament d'Educació de la Generalitat) i en Joan Elies Adell (representant de la Generalitat a l'Alguer), parlàvem del futur d'aquesta magnífica feina. De com millorar-la, fer-la créixer, de com, de mica en mica, encarrilar-la pels camins de la normalitat escolar algueresa.
Avui en parlem amb el síndic, per mesurar el compromís i la implicació del Municipi.

L'ensenyament del català a les escoles alguereses és una realitat de quinze anys... ha deixat la infantesa i afronta la visió de la plenitud, de l'edat adulta.

Tot un repte.

4 comentaris:

mariadolors ha dit...

Jo vaig participar a l'edició de l'any passat i en tinc un grat record. Avui he he escrit un comentari sobre aquest record al meu bloc, http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/144924
Felicitats pel bloc!

Cèlia ha dit...

Notícies així són grates de llegir!

Anònim ha dit...

Ja ens faràs 4 ratlles del llibre que heu publicat conjuntament amb d´altres autors, on parleu de la diferència, la discapacitat, la visibilitat, paraules que va fer servir en Màrius Serra al Lecturàlia de CR.
Imma

Margarida Aritzeta ha dit...

Tens raó... el comentaré. Hi ha relats extraordinaris, que fan mirar les coses d'una altra manera