dimarts, 12 de maig de 2009

Trobada de blocaires de l'Alt Camp: balanç

Avui, a dos quarts de set de la tarda, hem començat una trobada de Blocaires de l'Alt Camp als locals de la Casa Caritat de Valls, en el marc de les jornades "Fesinternet", que organitza el programa Òmnia.

M'hi havia convidat l'Àgata Prats. I ens hi hem trobat aquells que ja ens llegim als blocs però que difícilment conversem a peu dret o en una sala, no per res, sinó perquè els temps han canviat, i ja no ens passegem pel carrer de la Cort o el Pati... i hem descobert motivacions i procediments diferents a l'hora d'encarar-nos amb el desafiament de la "pàgina en blanc", que deia en Jaume Pros (autor del bloc "Sense embuts" i conductor de l'acte).

Han estat dues hores i mitja molt agradables, hi he après trucs i recursos, he vist maneres de millorar la meva mateixa pràctica de blocs, he descobert enllaços interessants... he saludat la mare d'unes xiquetes que havien estat alumnes meves i que deia que no s'atrevia a fer un bloc perquè no sabia si en sabria prou...

Un bloc és això: un espai de conversa, de compartir dèries però també coneixements, un espai per a la generositat. Cadascú té alguna cosa a dir que els altres no saben... per tant, tots som importants a la xarxa.

Hem descobert que internet ens fa anar a dormir tard. Que ens roba hores.
Però la comunicació, aquell espai de conversa que teníem a la nostra cultura fa un parell de generacions, també esmerçava molt de temps amb la comunicació. I no trobaven pas que es perdia el temps...

M'ha agradat trobar-hi tothom dels qui ja coneixia. Tornar a parlar amb la Cèlia, que ha estat una de les millors alumnes que he tingut mai, ara ja mestra ella mateixa, i mestra de blocs. I m'ha agradat retrobar el Màrius Domingo, amb la seva idea generosa de compartir tot el seu saber. Amb l'Alfred, i la seva consciència cívica, la Núria, i la seva creativitat... i el Jordi, entre altres, que el tinc tan a prop...

He d'actualitzar els meus enllaços... he de millorar les tècniques.

De moment, queda aquesta bona experiència d'una primera trobada presencial. Que hem acabat amb un berenar... a les 9 del vespre. Per molts anys!

6 comentaris:

Marta ha dit...

Margarida, m'ha agradat el que dius "d'una espai de conversa, dèries, coneixements i generositat", també el que Internet ens fa anar a dormir tard! Enhorabona per la trobada!

Cèlia ha dit...

Moltes gràcies Margarida per la part que em toca. Hi estic totalment d'acord, tots hem après "truquets" i, sobretot, que darrere els blocs, tots tan diferents, hi ha excel·lents persones, i que cadascú amb el seu propi motiu, fa els blocs que els/ens surt del cor... i del cap!

Jaume Pros ha dit...

Felicitats i gràcies a totes i a tots. Crec que va estar molt bé. Caldrà repetir-ho l'any vinent.

Margarida Aritzeta ha dit...

Gràcies a vosaltres. La propera vegada serem més, ja ho veureu

Luisa ha dit...

Com l'he dit al Jaume, va ser una jornada molt bonica i ens ho vam passar molt bé. L'any vinent la 2a trobada. Ja podeu anar pensant...

Cristina ha dit...

Jo escric des d'un lloc un pèl lluny de l'Alt Camp, però m'encantaria poder assistir a una trobada com aquesta algun dia, amb la gent amb qui comparteixes paisatge i territori, ha de ser molt reconfortant i alhora molt productiu. Us felicito per la iniciativa, una abraçada des del Baix Empordà.