divendres, 19 de març de 2010

El plaer de llegir


Ahir, en l'acte de presentació de La maleta sarda a Barcelona, la Isabel Clara Simó va parlar, entre altres coses, del plaer de la lectura.

Del plaer gratuït, pel gust de llegir i sentir la delectança de veure's arrossegat pàgina a pàgina per un univers que ens sedueix.

Acostumats com estem a justificar tots els instants de la nostra vida, enderiats que tot tingui una explicació i que cada petit gest que fem sigui útil, l'afirmació va sorprendre a alguns presents.

Els llibres han d'ensenyar alguna cosa, deia algú, no podem deixar que els nostres fills arribin a pensar que les fantasies són la realitat...

El plaer de lliscar pàgina a pàgina sense buscar altra cosa que la contemplació. Voleu altra ensenyança de vida més útil? Un comença per tractar-se bé a si mateix... i potser acaba tractant bé els altres!

3 comentaris:

Montserrat Brau ha dit...

Una altra amiga ha volgut compartir amb nosaltres l'experiència que ha viscut llegint la teva novel·la... Gràcies per una gran i plaent literatura, Margarida!!
http://www.nosaltresllegim.cat/2010/la-maleta-de-barcelona-perpinya-sardenya/

Marta ha dit...

Margarida, jo també vag ser-hi present! malauradament vaig haver d'anar-me'n abans de que acabés ja que m'esperàven a un altre lloc i no vaig poder saludar-te. Espero que et passessin l'encàrrec!! Una abraçada

Margarida Aritzeta ha dit...

Una abraçada, Marta, i gràcies per ser-hi