dilluns, 15 de febrer del 2010

"La maleta sarda", llegir descobrint Sardenya


Un lector m'escrivia no fa gaire per comentar amb plaer que a "La maleta sarda" havia vist que els personatges assaborien amb gust menjars i vins, i que feien bona pinta de la manera que eren descrits.

Recordo les meves estades a Sardenya i els meus descobriments, gastronòmics i culturals. Tot i que a "La maleta sarda" la vila d'Oristany (Oristano) només hi surt com una referència geogràfica a l'hora d'intentar traçar un mapa, allà vaig descobrir el personatge de la reina Elionor d'Arborea (al monument de la foto), nascuda a Molins de Rei (enllaço video que he trobat a internet).




També he recuperat avui aquest tast de vins a la Cantina Deidda, mirant un dels àlbums de fotografies, on vam anar amb uns amics.











No diré a quin poble és aquest establiment (tot i que mirant atentament la fotografia es podria endevinar), perquè aquest indret sí que és un dels espais centrals de la novel.la. És un establiment on tal vegada podríeu menjar uns esplèndids macarrons (fideus) all'arrabiata (coentets, amb bitxo) i unes seaddas...