dilluns, 15 de febrer de 2010

"La maleta sarda", llegir descobrint Sardenya


Un lector m'escrivia no fa gaire per comentar amb plaer que a "La maleta sarda" havia vist que els personatges assaborien amb gust menjars i vins, i que feien bona pinta de la manera que eren descrits.

Recordo les meves estades a Sardenya i els meus descobriments, gastronòmics i culturals. Tot i que a "La maleta sarda" la vila d'Oristany (Oristano) només hi surt com una referència geogràfica a l'hora d'intentar traçar un mapa, allà vaig descobrir el personatge de la reina Elionor d'Arborea (al monument de la foto), nascuda a Molins de Rei (enllaço video que he trobat a internet).
També he recuperat avui aquest tast de vins a la Cantina Deidda, mirant un dels àlbums de fotografies, on vam anar amb uns amics.No diré a quin poble és aquest establiment (tot i que mirant atentament la fotografia es podria endevinar), perquè aquest indret sí que és un dels espais centrals de la novel.la. És un establiment on tal vegada podríeu menjar uns esplèndids macarrons (fideus) all'arrabiata (coentets, amb bitxo) i unes seaddas...

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

literatura i gastronomia; magnífica combinació

Cèlia ha dit...

Suposo que el dia que pugui visitar-la em serà de molta ajuda haver llegit el llibre! (estic en procès i em té ben encuriosida!)

Jordi Castells i Guasch ha dit...

La foto de la Cantina Deidda el del costat de la Margarida que destapa una ampolla d’espumanti és el Giampero Deidda propietari d’aquest celler i vinculat els moviments sards, va venir a Valls un 11 de setembre i va poder veure els castells des del balcó de l’ajuntament.
El de l’esquerra de la Margarida és Alain Simoni un dels oftalmòleg més importants de l’estat francès, gran amant del cava català i persona molt rellevant del moviment de Cors.
Últimament venen molt a Catalunya on segueixen amb molt d’interès les consultes populars.

Josep M Rovira i Valls ha dit...

Al Jordi li demanarem que ens faci la versió líquida de La maleta sarda. Segur que també hi ha descobert algunes sorpreses que no surten al llibre.