dimecres, 5 d’agost de 2009

Firagost, a Valls


Cada primer dimecres d'agost, es fa la Firagost, a Valls. L'exposició ocupa molts carrers cèntrics, sobretot al voltant del carrer de la Cort i el Pati i el Passeig de l'Estació. Amb els anys, ens hem anat acostumant a aquesta cita d'estiu, que és un dels atractius locals abans que els comerços desconnectin directament per vacances.

Aquest any no hi havia tractors... diu que no s'han entès amb el preu dels espais d'exposició.

Però les parades de fruites, verdures, vi i altres productes relacionats amb el camp, feien el seu fet. Nosaltres ens hem firat.

La gent de Valls ens hi solem passejar el dimarts a la nit, amb la fresqueta. I el dimecres quan tanquen les parades, abans dels castells.

Aleshores es poden trobar gangues... o no tant. Però la fruita té una bona pinta!

2 comentaris:

Cristina ha dit...

La verdura dóna molt de joc lingüístic: estafanòries (carrotes, pastanagues), tomates (tomàquets, tomàtigues),esbergínies (aubergínies, albergínies), però també molt de joc de gustos. Que no em treguin la tomata amanida del sopar, així amanideta amb ceba i tonyina...i si de tant en tant hi poses mozzarella, buf...és un sopar que ni el rei. Espero que compressis aquestes tomates que veig i te les mengéssis ben a gust!
Una abraçada des de la Vall d'Aro.

Margarida Aritzeta ha dit...

Gràcies... són boníssimes. I bon profit