dissabte, 28 de febrer de 2009

200 anys de la Batalla del Pont de Goi


Avui, al Pont de Goi, prop de Valls i al llarg de la llera del riu Francolí, han tingut lloc els actes de commemoració de la Batalla del Pont de Goi, que s'esdevenia el 25 de febrer de 1809, en el marc de la Guerra del Francès.

Com que hi he intervingut amb un parlament, en representació del Govern de la Generalitat, aporto el text per qui vulgui llegir-lo en aquest enllaç.

També enllaço l'àlbum de fotos (fetes amb el mòbil) dels actes, les manifestacions del nostre folklore popular, i la representació de la batalla, a càrrec d'un grup d'Extremadura.

Com fa cent anys, s'hi han traslladat les butaques del saló de Plens de l'Ajuntament. I hi ha hagut una afluència de públic destacadíssima, que n'ha col.lapsat els accessos joiosament.

1 comentari:

Cèlia ha dit...

M'ha agradat, ens ha agradat (seria més correcte dir) molt el parlament que has fet, el teu i el de la besnéta del General Redding, un per històric (la besnéta) i l'altre per història (s'agraeix el nivell). Quan els polítics fan els seus parlaments i et parlen de les floretes florides i què bé que ho faig... a mi em sembla que se'n riuen de la gent i s'agraeix un parlament amb cara i ulls i m'agrada aprendre coses que no sé, que per això els il·lustres i il·il·lustríssims tenen els càrrecs que tenen.
Jo penjaré demà les meves fotos, estava molt lluny i he fet anar molt el zoom, però en alguna hi surts.
Novament gràcies per tractar-nos com a persones!